Vízszigetelés a fürdőben

Vízszigetelés

A vízszigetelés kiemelten fontos egy ház felépítésénél. Mint a ház külsején, így a belsejében is fontos, hogy ha víz éri, akkor az ne szívódjon be az a falakba. Épp ezért is fontos a fürdőhelyiségek vízszigetelése is.

Fürdőszobákban általában kenhető vízszigetelést szoktak alkalmazni, amit általában a csempe vagy járólap lerakása előtt kell megcsinálni.

A burkolás nagyon fontos része a fürdőszoba létrejöttének, ugyanis ez az a rész, amit látni fogunk, ez az a felület, amivel érintkezünk. Viszont ha nem gondoskodunk a burkolat alatt a vízszigetelésről, akkor az nagyon sok kellemetlenséggel járhat. Gondoljunk csak bele, egy utólagos javításra. Feltörni a burkolatokat, stb.
Szóval időben gondolni kell a vízszigetelésre, és gondoskodni a megfelelő gondos kivitelezéséről.

A vízszigetelés hiánya több problémát is okozhat. Ha a fal átnedvesedik alatta, akkor meglazulhatnak, felválhatnak a csempék, elázhat a szomszéd helyiség, vagy épp az alatta levő szint.

A legfontosabb talán, az az épített zuhanykabinok felületei alatt levő vízszigetelések. Ezeknek olyan minőségben kell készülniük, mintha egy medencét vízszigetelnénk. Egy csepp víz sem juthat át rajtuk.

Megosztás