Így lehet eneriatakarékos házad

Hőszigetelés

Akik egy családi házat építtetnek vagy a régit felújíttatják, mindig nagyon fontos szempontnak tartják, hogy a házuk minél kisebb rezsivel, azaz alacsony fűtési és hűtési költséggel legyen üzemeltethető, vagyis minél inkább energiatakarékos legyen.

Ez egy hosszú távon megtérülő befektetés, ami az építéskor nagy odafigyelést igényel, de az évek során az alacsonyabb rezsi miatt megtérül.

Van rengeteg dolog amire ilyenkor figyelni kell, azonban ami a legfontosabb ilyenkor, az a hőszigetelés. Ráadásul a minél vastagabb, és hatékonyabb hőszigetelés!
Nem szabad spórolni a hőszigetelés vastagságán, mivel ez a legfontosabb paramétere annak, hogy igazán energiatakarékos legyen a házunk.

És a trendek is ebbe az irányba haladnak! 20 évvel ezelőtt még 4 vagy épp 5 cm-es hőszigetelés raktak a házakra, és azzal is nagyon elégedettek voltak az emberek, manapság már 15 cm alatt nem is szabad gondolkozni ilyenben. Sőt, a passzív házak esetén gyakori a 30-45 cm körüli hőszigetelés is, ráadásul a jobb hőszigetelési hatásfokú, grafitos hőszigetelésből.

Megosztás