Építkezés garanciával

Hőszigetelés

Amikor az ember az élete csoda-házát építi, akkor nyilván hosszú távra tervez, és ha elkészült a ház, akkor nem szeretné, ha a saját zsebét terhelnék az esetleges anyaghibák, vagy kivitelezési hibák anyagi terhe.
Ezért is fontos, hogy minden kivitelezővel szerződést kössünk, így a hatályos jogszabályokban levő szavatossági igényünkkel élhetünk, ha gond van.
Az építőanyagok kiválasztásánál is érdemes megvizsgálni, hogy az egyes gyártók milyen garanciát nyújtanak. Pl legtöbb épületgépészeti gyártó cég az eszközeire úgy ad kiterjesztett garanciát, ha rendszerként, minden ehhez kapcsolódó részegységet tőlük vásárolunk.
Illetve ott a hőszigetelés is. Ez is ilyen. A hőszigetelő rendszer egyben garanciális, tehát ha elemenként vásároljuk meg különböző helyeken a hőszigetelés elemeit, akkor nem kapunk olyan garanciát, mintha a teljes rendszert egyben vennénk meg.
Szóval mielőtt építőanyagot vásárolnánk, érdemes jól körüljárni a garanciális feltételeket az anyagra vonatkozóan, mert ott is jelentős előnyöket szerezhetünk.

Megosztás